Weer
15 °

Woord voor volwassenen

3 studiejaren | Uurroosters
Keuze uit:
- PLAY
- 1 uur/2 uren toneel en 1 uur repertoirestudie
- 1 uur voordracht en 1 uur repertoirestudieJe bent al lang geen 16 meer; kan je dan nog terecht in de Woordafdeling?
Natuurlijk! Zowel als jongvolwassene als actieve senior, en op elke leeftijd daartussen, kan je kennismaken met ons volwassenenaanbod.

PLAY
Wacht jij soms ook Godot? Of eerder op je Romeo? Lijkt jouw leven soms ook op een Griekse tragedie? Of eerder op een deurenkomedie?

Hoe dan ook: bij PLAY speel je de rol van je leven! Wat is jouw raakpunt met de grote wereldverhalen à la Hamlet of uit de toneel? Wat vertellen pakweg Shakespeare of Molière over jouw leven en wat heb jij toe te voegen aan hun verhalen?

Door het maken van een eigen toneelbewerking doorlopen we elk aspect van het theater maken: van duidelijk spreken tot nadenken over het decor, van waarachtig inleven in een rol tot het vinden van het juiste kostuum, van het analyseren van een tekst tot reclame maken bij een publiek voor de voorstelling! Op het einde van het jaar staan we op de planken in een volwaardige productie waar je het beste van jezelf geeft voor een publiek.

VOORDRACHT
Heb je altijd al iets met woord willen doen? Wil je je uitspraak en présence wat bijschaven? Of lees je graag verhalen of poëzie en wil je daar eens wat dieper op ingaan? Dan is de voordrachtles iets voor jou! Samen met de docent bespreek je eerst jouw verwachtingen en voorkeuren; je komt één uur per week naar de voordrachtles en werkt individueel of samen met enkele anderen.

TONEEL
Voel je het kriebelen om zelf op het podium te staan? Wil je kennismaken met toneelspelen? Of heb je vroeger nog gespeeld en heb je daar nu weer zin in? Kies dan voor toneel! Afhankelijk van de groepsamenstelling kom je één of twee uur per week naar de les en onderzoek je je theatrale verbeelding in korte scènes en improvisatieoefeningen.

REPERTOIRESTUDIE
Als je in de hogere graad zit, volg je automatisch ook het vak repertoirestudie. Dit vak bied je interessante achtergrondinformatie over theater, film en literatuur. De aanpak is erg praktijkgericht: we nemen je mee op theateruitstap en bespreken achteraf wat we gezien hebben. Of je volgt een workshop rond een bepaald thema dat ook al aan bod kwam in de toneel- of voordrachtles. Voor elk wat wils!