Weer
15 °

Pop&jazz | lagere graad

Drie studiejaren | Uurroosters | Online inschrijven
Vervolgopleiding: pop&jazz | middelbare graad
Als jongere start je in de "lagere graad". Je volgt per week 1 uur instrument of zang, gecombineerd met 2,5 uur notenleer en samenzang.

DE JONGERENBENDE!
- notenleer hapklaar voor jongeren van 12 tot 17 jaar
- 1 avond per week
- onmiddellijk les op een instrument naar keuze!

In de notenleerles maak je kennis met de taal van de muziek in al haar aspecten: lezen, zingen, schrijven, horen... We doen dit klassikaal op een levendige en eigentijdse manier. Zo maken we gebruik van djembés (Afrikaanse trommels) om ritmes aan te leren en spelen we blokfluit om vertrouwd te raken met de "melodie". We besteden ook veel aandacht aan het goed leren samen zingen en musiceren. Leerlingen die al een voorkennis van notenleer hebben, kunnen een toelatingsproef doen en in een hoger jaar instromen.

Instrument- of zangles krijg je in kleine groepjes van drie of vier leerlingen met veel aandacht voor het individueel traject van elke leerling. Onze gedreven leerkrachten leren je op je eigen tempo de technische en muzikale vaardigheden van het instrument te beheersen. Als jongere kan je in september starten met een instrument.
Een overzicht van de verschillende instrumenten die je bij ons kan leren bespelen en info over de aankoopprijzen en huurmodaliteiten, vind je hier.