Weer
-5.2 °

Pop&jazz | middelbare graad

Vanaf 12 jaar
3 studiejaren | Uurroosters
1 uur per week instrument of zang, 1 uur combo of 2 uur bigband en 1 uur AMC
Vervolgopleiding: Pop&jazz | hogere graadWil je graag een instrument leren spelen, maar is klassieke muziek niet echt je ding? Speel je in een groepje, maar mis je de begeleiding van professionele muzikanten om je verder te ontwikkelen op je instrument? Heb je hulp nodig bij het sleutelen aan je eigen songs?
Dan is de afdeling pop & jazz van MAAK vast iets voor jou! Wij maken je wegwijs in de wereld van de rock, pop, funk, jazz, blues, reggae, ...

Je kan de middelbare graad pop&jazz pas starten als je de lagere graad muziek afgewerkt hebt.

Het lessenpakket bestaat uit:

- 1 uur per week instrument of zang

In deze individuele lessen ligt het accent op het stijlgericht uitdiepen en aanbrengen van vaardigheden die je nodig hebt in het combo. Je leert bestaande liedjes en solo’s van je eigen helden naspelen. Soms laten we de partituur ook eens links liggen en wagen we ons aan de kunst van het improviseren!
Een overzicht van de verschillende instrumenten die je bij ons kan leren bespelen en info over de aankoopprijzen, vind je hier.

- 1 uur per week AMC (algemene muziekcultuur)

Hier worden alle theoretische mysteries ontrafeld. Hoe zijn akkoorden opgebouwd en welke toonladders horen erbij? Stap voor stap krijg je meer inzicht in de tonale harmonie. Vrees niet voor een droge brok theorie, want alles staat in dienst van de praktische toepassingen ervan op je instrument. Na deze cursus is geen enkel akkoordenschema meer veilig voor je begeleidings- en improviseerkunsten!

- 1 uur per week combo

Hier draait het natuurlijk allemaal om… Geef toe: het is toch super om met een groepje je favoriete muziek te spelen! Alle vakken komen hier samen. De kennis en vaardigheden uit de AMC- en instrumentles komen hier dan ook goed van pas.

Ben jij een koperblazer? Dan kun je ook in onze bigband terecht! Alle info in MAAK!

Contact

MAAK, Open Academie voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be