Muziekatelier | +8j

3 uur per week
Uurroosters | Online inschrijven
Vervolgopleiding: muzieklabo of muziek schrijven

Wonderwijs! organiseert gratis vervoer of begeleiding van de basisscholen naar de academie

Kinderen van 8 tot 11 jaar (derde t.e.m. zesde leerjaar) volgen de eerste drie leerjaren 1 uur instrument of zang gecombineerd met 2 uur muziekatelier per week. Het vierde jaar volgen ze 1 uur instrument of zang met 2 uur groepsmusiceren.

Hou je van klassiek?

Wil jij muziek spelen, zingen én schrijven als de beste?
Dan kun je uit wel 19 instrumenten jouw lievelingsinstrument kiezen. Of hou je meer van zingen? Volg dan zang!
In MAAK leren we je de taal van de muziek: noten lezen, zingen en schrijven, liedjes zingen, djembé en blokfluit spelen, ...
Om een goede muzikant te worden moet je natuurlijk oefenen: 15 tot 20 minuten per dag en jij wordt een supermuzikant!

De instrument- of zangles gaat door in kleine groepjes met veel aandacht voor het individueel traject van elke leerling.
NIEUW: Alle eerstejaars starten al meteen met een instrument (ongeacht of ze eerst MuzeDoze volgden). Een overzicht van de verschillende instrumenten die je kan leren bespelen, net als info over de aankoopprijzen en de huurmodaliteiten, vind je hier.
In het muziekatelier leren we de kinderen de taal van de muziek ten volle te beleven. We doen dit klassikaal, op een levendige en eigentijdse manier. Zo maken we gebruik van djembés (Afrikaanse trommels) om ritmes aan te leren en spelen we blokfluit om vertrouwd te raken met de "melodie". We besteden ook veel aandacht aan het goed leren samen zingen en musiceren. Je kind met plezier muziek leren ontdekken en ervaren blijft onze belangrijkste doelstelling!

Gebeten door jazz-pop-rock?

Dan hebben wij een aanbod voor je dat je niet kan weigeren! Als je in MAAK start, hoef je niet eerst de klassieke richting te volgen om in onze afdeling jazz-pop-rock aan de slag te gaan! Je volgt 2 uur muziekatelier en mag meteen met saxofoon, bas, gitaar, piano, zang, trompet of slagwerk beginnen! Klik hier voor meer info over de instrumenten!

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud