Weer
15 °

Muziek voor kinderen

Vier studiejaren | Uurroosters | Online inschrijven
Vervolgopleiding: klassiek voor jongeren | middelbare graad OF pop&jazz voor jongeren | middelbare graadKinderen van 8 tot 12 jaar (derde t.e.m. zesde leerjaar) volgen per week 1 uur instrument of zang gecombineerd met 2,5 uur notenleer en samenzang. De notenleercursus wordt verdeeld over 1 of 2 lesmomenten per week.

Hou je van klassiek?

Wil jij muziek spelen, zingen én schrijven als de beste?
Dan kun je uit wel 19 instrumenten jouw lievelingsinstrument kiezen. Of hou je meer van zingen? Volg dan zang!
In MAAK leren we je de taal van de muziek: noten lezen, zingen en schrijven, liedjes zingen, djembé en blokfluit spelen, ...
Om een goede muzikant te worden moet je natuurlijk oefenen: 15 tot 20 minuten per dag en jij wordt een supermuzikant!

De instrument- of zangles gaat door in kleine groepjes van 2 tot 4 leerlingen, met veel aandacht voor het individueel traject van elke leerling.
Eind november kunnen eerstejaars al starten met een instrument. Belangrijk is dat kinderen zelf over een instrument beschikken. Een overzicht van de verschillende instrumenten die je kan leren bespelen, net als info over de aankoopprijzen en de huurmodaliteiten, vind je hier.
In de notenleerles leren we de kinderen de taal van de muziek ten volle te beleven. We doen dit klassikaal, op een levendige en eigentijdse manier. Zo maken we gebruik van djembés (Afrikaanse trommels) om ritmes aan te leren en spelen we blokfluit om vertrouwd te raken met de "melodie". We besteden ook veel aandacht aan het goed leren samen zingen en musiceren. Je kind met plezier muziek leren ontdekken en ervaren blijft onze belangrijkste doelstelling!

 

Gebeten door pop&jazz?

Dan hebben wij een aanbod voor je dat je niet kan weigeren! Als je in MAAK start, hoef je niet langer eerst de klassieke richting te volgen om in onze afdeling pop&jazz aan de slag te gaan! Je volgt 2,5 uur notenleer en na korte tijd mag je met saxofoon, bas, gitaar, piano, zang of slagwerk beginnen! Klik hier voor meer info over de instrumenten!