Weer
-5.2 °

Klassiek | middelbare graad

3 studiejaren | Uurroosters
Vervolgopleiding: klassiek | hogere graadAls volwassene volg je per week 1 uur instrument of zang, 1 uur samenspel en tweewekelijks 2 uur algemene muziekcultuur (AMC). Als keuzevak kan je kiezen voor 1 uur algemene muziektheorie (AMT).
De middelbare graad is een vervolgopleiding op de lagere graad.

In de instrument- of zangles worden de basisvaardigheden verder verfijnd. Je krijgt les in groepjes van 2 tot 3 leerlingen.

AMC (algemene muziekcultuur) is een cursus voor musici met nieuwsgierige oren. We willen je vooral leren je muzikale smaak verder te ontwikkelen. Daarom beluisteren we de meest uiteenlopende muziekstijlen en leren we je verschillende aspecten van de muziek opmerken die je anders nooit zou gehoord hebben. “Hoor jij het verschil tussen een piepende fluitketel en een orgel?” “In welke tijd plaats je de ‘Vier jaargetijden’?” AMC is een actief vak waarbij we je muziek leren ‘beleven’, ook live! Regelmatig gaan we naar concerten die we in de klas voorbereiden.

In de cursus samenspel leer je ‘samenspelen’. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is het toch iets bijzonders. Samenspelen is buitengewoon plezierig en een van de mooiste vormen van muziek maken!
We plaatsen je in een instrumentengroep: gitaristen spelen in een gitaarensemble, blazers in een blaasensemble, strijkers in een strijkensemble, ... Zangers kunnen terecht in een van de koren uit Knokke-Heist (Voices!, Kaleo of Cantic@mare).

In de middelbare graad kan je ook kiezen voor het optievak AMT (algemene muziektheorie). In deze cursus diepen we de principes van het ‘muziek schrijven en analyseren’ uit. Je leert o.a. mooie melodieën schrijven boven een eenvoudige baslijn, je gaat partituren van grote componisten bestuderen en analyseren. Voor al wie zich wil verdiepen in compositie en partituuranalyse is deze cursus een ‘must’! In dit filmpje vertellen de leerlingen over hun ervaringen.

Contact

MAAK, Open Academie voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud