Weer
15 °

Klassiek | middelbare graad

Drie studiejaren | Uurroosters
Vervolgopleiding: klassiek | hogere graadAls leerling van 12 tot 15 jaar krijg je per week 1 uur instrument of zang, 1 uur samenspel en 1 uur algemene muziekcultuur (AMC). Als keuzevak kan je kiezen voor 1 uur algemene muziektheorie (AMT).

In de instrument- of zangles worden de basisvaardigheden verder verfijnd. Je krijgt les in groepjes van 2 tot 3 leerlingen.

AMC (algemene muziekcultuur) is een cursus voor musici met nieuwsgierige oren. Je leert er op een actieve manier naar muziek door de eeuwen heen luisteren: van de middeleeuwen tot de hedendaagse klassieke muziek. Ook pop en jazz komen aan de beurt.
"Hoor jij welk instrument die solo speelt?" "Waarom precies vind je nu dat ene stuk zo 'supercool'?"
We gaan ook zelf leren muziek schrijven of opnames maken. Regelmatig gaan we samen naar concerten die we in de klas voorbereiden.

In de cursus samenspel leer je "samenspelen". Klinkt evenvoudig, maar toch is het iets bijzonders: samen een inzet geven, in hetzelfde tempo spelen of ervoor zorgen dat je de medespelers niet overstemt, ... Samenspelen is ook buitengewoon plezierig en een van de mooiste vormen van muziek maken!
We plaatsen je in een instrumentengroep: gitaristen spelen in een gitaarensemble, blazers in een blaasensemble, strijkers in een strijkensemble, ... De pianisten en gitaristen leren in het samenspel ook improviseren en zelf muziek maken. Zangers kunnen terecht in het Jeugdkoor Rondinella, hét topkoor van Knokke-Heist.

In de middelbare graad kan je ook kiezen voor AMT (algemene muziektheorie). In deze cursus schrijven en ontleden we muziek. Zo leer je een begeleiding schrijven op songs van the Beatles of Clouseau. Na enkele jaren maak je je eigen composities. Word jij straks de nieuwe Mozart? Voor al wie de ambitie heeft om componist te worden is dit een absolute aanrader! Neem hier maar eens een kijkje!