Weer
-5.2 °

Klassiek | hogere graad

Uurroosters
Je volgt 1 uur instrument of zang en 1 uur ensemble. Je kan kiezen voor 2 optievakken: 1 uur muziektheore (MT) en/of 2 uur kunst & cultuur per week.
De hogere graad is de “vervolmakingsopleiding” en duurt 3 jaar.Je krijgt instrument- of zangles in groepjes van 2 leerlingen. In de hogere graad bouwen we verder je repertoire uit en besteden we aandacht aan het uitdiepen van je muzikaliteit. De ultieme doelstelling is in je laatste jaar een aantal stukken met muzikale overtuiging en plezier op een podium te brengen.

Ensemble is de vervolgcursus op de cursus samenspel van de middelbare graad, met dit verschil dat we ook ensembles vormen met verschillende soorten instrumenten. Het samenspel met ‘andere’ instrumenten is een belangrijke meerwaarde in je opleiding.
In MAAK hebben we naast de kleinere ensembles ook een aantal grote ensembles zoals het orkest, het saxofoonensemble en het klarinetensemble.
Leerlingen zang kunnen terecht in het jeugdkoor Rondinella (jongeren) of in een van de andere koren uit Knokke-Heist (Voices!, Kaleo of Cantic@mare).

Naast dit aanbod kan een leerling ook opteren voor het vak MT (Muziektheorie). Deze cursus bouwt verder op de AMT van de middelbare graad. De aanpak wordt hier echter veel persoonlijker met aandacht voor de wensen en interesses van elke student. Neem hier maar eens een kijkje!

Wil je ontdekken wat uniek is aan de werken van Bach, Mozart, Beethoven of Chopin? Hou jij van klassieke muziek en wil je meer weten over grote componisten en hun tijd? Dan is de cursus kunst & cultuur zeker iets voor jou!
Via het beluisteren en het analyseren van muziekfragmenten schetsen we de tijdsgeest waarin de componist werkte en leggen we linken tussen de beeldende kunsten, de filosofie en de literatuur.
Regelmatig gaan we naar concerten die we in de klas voorbereiden en nabespreken. Kennis van notenleer is niet vereist.

Contact

MAAK, Open Academie voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud