Weer
15 °

Hogere graad

3 studiejaren | Uurroosters
Keuze uit:
- 1 uur/2 uren toneel en 1 uur repertoirestudie
- 1 uur voordracht en 1 uur repertoirestudie


TONEEL
Kies je in de hogere graad voor toneel, dan word je voorbereid op het maken en spelen van een volwaardige toneelvoorstelling. Dit gebeurt stapsgewijs: je maakt kennis met moderne en klassieke theaterteksten, je leert ook zelf toneelteksten schrijven of bewerken en denkt mee over enscenering, kostuums, licht en geluid. Het groepsproces staat centraal; afhankelijk van de samenstelling van de groep, kom je één of meerdere uren per week naar de toneelles.

VOORDRACHT
Kies je in de hogere graad voor voordracht, dan onderzoek je 'je eigen stem' op het podium. Ben jij een verteller? Of een presentator? Of hou je van stand-up comedy? Gaat je interesse uit naar poëzie of bijt je je vast in een monoloog, al dan niet zelfgeschreven? Ook hier groei je stapsgewijs naar het creëren van een eigen voorstelling. Je komt één uur per week naar de voordrachtles en werkt individueel of met één of maximum twee anderen. 

REPERTOIRESTUDIE
Als je in de hogere graad zit, volg je automatisch ook het vak repertoirestudie. Dit vak bied je interessante achtergrondinformatie over theater, film en literatuur. De aanpak is erg praktijkgericht: we nemen je mee op theateruitstap en bespreken achteraf wat we gezien hebben. Of je volgt een workshop rond een bepaald thema dat ook al aan bod kwam in de toneel- of voordrachtles. Of je gaat mee op toneelweekend... Voor elk wat wils!