Weer
14 °
13 januari, 2017

Workshop musical: boventoonzang

Boventoonzang vind je zowat overal in de wereld, in Finland, in Mongolië, in Vietnam, in Tibet, in Afrika en Zuid-Amerika. 

Er zijn verschillende technieken, de meeste zijn gebaseerd op het volgende principe: je zingt één toon met je gewone keelstem en met deze grondtoon als basis nodig je de boventonen uit. Dit kan door met je lippen en/of je tong te bewegen en de klank in je hoofd- en neusholten te laten resoneren.

Als je in groep boventonen gaat zingen, krijg je het wonderlijke effect dat de boventonen van elke persoon zich samen voegen en een concertje gaan spelen. Ze gaan naar elkaar op zoek, ontmoeten elkaar en gaan samen melodietjes creëren. Voor sommigen klinken boventonen als fluitjes, voor anderen is het als het natrillen van een Tibetaanse klankschaal. We krijgen regelmatig te horen hoe deugddoend boventoonzang kan zijn voor zowel de luisteraars als de zangers.

Deze workshop, o.l.v. Katelijn Vanhoutte, wordt georganiseerd door de musicalafdeling met sessies op 22 januari en 11 februari 2017. Typisch voor het zingen van musicalnummers is de extreme beheersing van zangtechniek. Daarom is het juist heel leerrijk om de leerlingen kennis te laten maken met een andere aanpak, meer vanuit ontspanning en experiment. Het genieten van wat er vanzelf komt. 
Aan de andere kant vinden studenten die al langer les volgen het heel interessant om de mogelijkheden van hun stem te onderzoeken. Deze workshop wordt dus heel verrijkend voor het lesprogramma van de musicalafdeling!

Praktisch
zondag 22 januari van 10u45 tot 16u
(interne workshop)
zaterdag 11 februari van 16u15 tot 18u15
(open voor alle zangleerlingen van de academie mits inschrijving via dekunstacademie@knokke-heist.be)