Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Extra activiteiten tijdens paasvakantie in Zwin Natuur Park

Van zaterdag 30 maart tot en met zondag 14 april 2024 organiseert het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist extra activiteiten naar aanleiding van de paasvakantie. Geen Pasen zonder paaseieren, daarom spelen eieren tijdens de vakantie ook een hoofdrol in het Zwin Natuur Park.



Start van het ringseizoen  

In de ringhut is er van zaterdag 30 maart tot en met zondag 14 april telkens in de voormiddag een gediplomeerd vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) aan het werk. Hij ringt en weegt de trekvogels en geeft uitleg over het wetenschappelijk onderzoek van de vogeltrek. Een uitzonderlijke gelegenheid om dit soort onderzoek van dichtbij mee te volgen.

 

Zwingidsen geven op verschillende plaatsen in het park, in de kijkhut, de labohut, de ringhut en aan de Zwinvlakte, extra info aan de bezoekers over de fauna en flora van het natuurgebied. Zo komen bezoekers te weten waarom eieren in verschillende vormen en kleuren voorkomen. En leggen alle vogels nu echt een ei in mei? Ook aan de Zwinvlakte staat er een gids die de hele dag uitleg geeft over onder meer de getijdenwerking, de Zwinuitbreiding en de fauna en de flora. De wandellussen in de vlakte, alsook het blotevoetenpad zijn de hele dag toegankelijk.

Extra aanbod voor kinderen

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een eierzoektocht met achteraf als beloning een lekkere verrassing. In de boshut vertelt een Zwingids een mooi verhaal over ‘Het ei van egel’. Ze kunnen ook hun hartje ophalen met het spel ‘Van wie is deze baby’ in het kijkcentrum.

 

Gezinswandelingen

Tijdens de paasvakantie kunnen bezoekers op dinsdag 2 en 9 april en donderdag 4 en 11 april, telkens om 10.30 uur, deelnemen aan een gezinswandeling. Thema van deze wandelingen is ‘Van A tot Zwin’. Deze wandeling is gericht op gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. De Zwingids geeft info op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets. Na de wandeling krijgen deelnemers soep aangeboden in Zwinbistro The Shelter.

 

Broedende ooievaars

De Zwinooievaars starten eind maart/begin april met broeden. Mannetjes en vrouwtjes wisselen elkaar op het nest af. Vanop de ooievaarstoren kunnen bezoekers van heel dichtbij in de nesten kijken. Op verschillende plaatsen in het park staan Swarovski-kijkers die vrij gebruikt kunnen worden. Alle activiteiten van ‘Pasen in het Zwin’ zijn inbegrepen in de prijs van het toegangsticket, uitgezonderd de gezinswandelingen.

Zwin Natuur Park opnieuw bereikbaar met De Lijn - Hoppin

Om met het openbaar vervoer naar het Zwin Natuur Park te komen kun je nu vanaf Knokke Station een flexbus reserveren tot aan het Zwin Natuur Park. De reservatie gebeurt via deze link of telefonisch via 0800 12 2 12. Je reserveert tot 30 minuten vooraf je flexvervoer via Hoppin. Zo kun je eenvoudig en efficiënt het Zwin Natuur Park met het openbaar vervoer bereiken.

 

Meer info over het Hoppin vervoer naar het Zwin Natuur Park vind je op deze website of via Hoppin.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter